ყველამ ვიცით, რომ ნიორი სამკურნალო თვისებების საბადოა. სწორედ ამიტომ მას ხშირად იყენებენ წნევის დასარეგულირებლად, მაღალი ქოლესტერინის დროს, გულის იშემიური დაავადების წინააღმდეგ საბრძოლველად, აუმჯობესებს სისხლძარღვების ფუნქციონირებას, ამცირებს ინფარქტის რისკს.
თუმცა ალბათ ცოტას თუ გსმენიათ შემწვარი ნივრის შესახებ
მედიკოსები გვიხსნიან, რა მოხდება ჩვენს ორგანიზმში 24 საათის განმავლობაში, თუკი კვირაში ორჯერ მაინც, რამდენიმე კბილ შემწვარ ნიორს შეჭამთ.
1 საათიორგანიზმი მას აღიქვამს, როგორც ჩვეულებრივ საკვებ პროდუქტს.
2-4 საათინიორი იწყებს ბრძოლას თავისუფალი რადიკალებისა და სიმსივნური უჯრედების წინააღმდეგ.
4-6 საათიმეტაბოლიზმი ნივრის სარგებლიონობის „შემოწმებას“ იწყებს და აქტიურდება ცხიმოვანი ფენებისა და ზედმეტი სითხისგან გათავისუფლების პროცესი.
6-7 საათიაქტიურდება ნივრის ანტიბაქტერიული თვისებები .
8-10 საათიამ პერიოდში ნუტრიტები მნიშვნელოვან როლს ასრულებს უჯრედულ დონეზე , ხოლო ნიორი აფერხებს უჯრედების დაჟანგვით პროცესებს ორგანიზმში.
10-24 საათიორგანიზმში იწყება ღრმა გაწმენდითი პროცესი, მათ შორის:
- ეხმარება სისხლში ქოლსტერინის დარეგულირებაში
- ასუფთავებს არტერტიებს და იცავს სისხლს კარდიოვასკულური დაავადებებისგან
- არეგულირებს წნევას, სასარგებლოა როგორც დაბალი, ასევე მაღალი წნევის დროს
- აძლიერებს იმუნიტეტს
- აძლიერებს ძვლებს
- მაღალი კვებითი ღირებულებების გამო, ნიორი ხელს უწყობს დაღლილობის აღმოფხვრას
წყარო:
newposts.ge
კომენტარები (0)