ჯანჯაფილი ჩვეულებრივი ინგრედიენტია ინდურ სამზარეულოში და მისი გამოყენება როგორც სანელებელი, სამკურნალო ბალახი და სახლის სამკურნალო საშუალება ყველასთვის ცნობილია. ჯანჯაფილი გამოიყენება ნაწლავების ჯანმრთელობის გასაუმჯობესებლად, კუჭთან დაკავშირებული პრობლემების მოსახსნელად და მეტაბოლიზმის დასარეგულირებლად.
ჩვეულებრივი ჯანჯაფილის წყალირამდენიმე წვეთი ჯანჯაფილის წვენის დამატება ჭიქა წყალში და მისი დილით დალევა ან მისი დალევა მთელი დღის განმავლობაში წვავს ცხიმს. თუ გსურთ სცადოთ ეს ხერხი, შეგიძლიათ გააუმჯობესოთ გემო რამდენიმე წვეთი ლიმონის წვენის ან თაფლის დამატებით.
ჯანჯაფილის ფხვნილიასევე ძალიან პოპულარულია ხმელი ჯანჯაფილის ფხვნილი წონის დაკლებისთვის. წონის დაკლების თვისებების გარდა, ამ ფხვნილს აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებებიც. ჯანჯაფილის ფხვნილი შეიძლება მიირთვათ წყალთან ერთად, ან შეგიძლიათ დაამატოთ საკვებში.
ჯანჯაფილის ჩაიბევრ ოჯახში ჯანჯაფილის ჩაი რეგულარულია დილა-საღამოს. იმისათვის, რომ ჩაიში ჯანჯაფილის ჯანსაღი ინგრედიენტები შეიტანოთ, შეგიძლიათ ჩაიში ჯანჯაფილის წვენი ჩაასხით ან დაამატეთ რამდენიმე ნაჭერი. სწორად მოხარშეთ ჩაისთან ერთად და მიირთვით ცხელი.
რჩევებინუ გადააჭარბებთ ჯანჯაფილის მიღებას. მიირთვით მცირე დოზებით. ჯანჯაფილის გადაჭარბებულმა გამოყენებამ შეიძლება კუჭის გაღიზიანება გამოიწვიოს.
წყარო:
marao.ge
კომენტარები (0)